Wie is Mirjam Otterspeer?

Transpersoonlijke Trauma therapeut, Emotie coach (Vera Helleman/EEC), Hypnotherapeut, Academisch coach/counseller, Energetisch Coach en Aurareader. 

Wie is Mirjam:

Ik ben Transpersoonlijk Trauma therapeut, Emotie coach (Vera Helleman EEC), hypnotherapeut, academisch coach/counseller, energetisch coach en aura reader.
Ik ben zelf opgegroeid in een disfunctioneel gezin. Daarbij ben ik ook geboren met een gevoelig karakter, waardoor ik heel veel aanvoel en heel empathisch ben. Door mijn gevoeligheid ben ik ook een heel betrokken en loyaal mens.

Na het behalen van mijn atheneum diploma en diverse studies, kwam ik, na jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, in 1995 in contact met intuïtieve ontwikkeling.
Er ging een wereld voor mij open!
Ik ging weer luisteren naar mijn lichaam, mijn gevoelens en mijn intuïtie. Ik werd steeds bewuster van mijzelf en het maakte mij ook krachtiger. Ik leerde ook goed om met mijn gevoeligheid om te gaan en om dit in mijn voordeel te laten werken.

Mijn eerste stappen

Ik heb de opleiding intuïtieve ontwikkeling afgemaakt en aansluitend de healing- en readingopleiding, gevolgd door de specialisaties van de readingopleiding. Ik ben vervolgens aurareadingen aan mensen gaan geven. Hierbij kwamen vaak de
worstelingen en levenspijnen van mensen naar voren. Ik kon ze hierin richting geven en ze bewuster maken en voor sommige mensen was dat genoeg.

Verdere ontwikkeling

Er kwamen echter ook mensen op mijn pad, die behoefte hadden aan een langere begeleiding en daarin wilde ik nog meer kunnen bieden. Ik heb daarom een opleiding tot academisch coach/counsellor afgerond, waardoor ik coaching- en counselling trajecten kan bieden aan mensen die hier behoefte aan hebben. De combinatie coaching & counselling en energiewerk (geleide visualisaties, geleide meditaties of aurareading) bleek een goede combinatie, omdat hiermee lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden werden.
Ik ben mij vervolgens nog verder gaan specialiseren in het energetisch coachen van mensen. Hiervoor heb ik een diploma gehaald. Ik had echter het idee dat ik mensen nog beter kon begeleiden en ben mij gaan verdiepen in Transpersoonlijke Trauma Therapie. Hierbij is een gedegen intuïtieve ontwikkeling heel belangrijk en daarom past dit ook zo goed bij mij. Deze manier van werken is heel doelgericht met een duidelijke leidraad, waardoor ik precies weet waar ik naartoe wil en naartoe moet als ik met iemand werk.

Als iemand los komt van beperkende banden of koorden met mensen en/of situaties die hem of haar belemmerden, dan maakt mij dit blij. Ik wordt er gelukkig van als het bewustzijn van mensen verruimt, waardoor zij gaan waarderen wie ze in wezen zijn en wat het leven hen nu aan rijkdom biedt. Als mensen ontdekken dat ze ruimer kunnen denken, meer kunnen voelen, creatiever, wilskrachtiger, liefdevoller en gelukkiger kunnen zijn dan ze zelf durfden te geloven, geeft mij dat heel veel voldoening!

Bij het vergroten/verruimen van het bewustzijn op de aarde, zijn mensen nodig die kunnen functioneren op het grensvlak tussen ziel en persoonlijkheid en die kunnen helpen bij het oplossen van emotionele verstoringen. Ik ben zo iemand.

Mijn werkwijze is dus gebaseerd op een gedegen studie, echter wat minstens zo belangrijk is, is dat ik ook ervaringsdeskundige ben van mijn eigen leven waarin vele aspecten zoals het verwerken van jeugdtrauma’s en rouw aan de orde zijn gekomen. Deze levenslessen hebben mij, samen met mijn opleiding, de basis bezorgd van waaruit ik werk.

Ervaringen van mijn cliënten

Ik heb Mirjam Otterspeer mogen ontmoeten op mijn reis in deze wereld. Ik heb in haar een ongelooflijk liefdevolle vrouw ontmoet, die mijn taal spreekt. En wat bedoel ik daarmee: Een vrouw die met beide voeten op de grond staat en die zelf ook behoorlijk getekend is door het leven en met heel veel moed en lef absoluut haar eigen leven onder de loep heeft genomen en zich ontwikkeld heeft tot een van de beste therapeuten die ik ken. En waarom is zij een van de beste die ik ken? Dat is omdat er op mijn pad ook aardig wat schade is opgetreden en ik ben bekend met het PTSS syndroom. En er zijn maar weinig therapeuten die dat heel goed kunnen begeleiden, zeker op het gebied van trauma verwerking en zeker als je uit een gezin komt waar de gezin situatie ver van ideaal is en vaak ook door de buitenwereld niet begrepen wordt. Mirjam Otterspeer is voor mij iemand die warm, liefdevol en doortastend is en een kwaliteit heeft om echt van wanten te weten op allerlei gebied. Sowieso op technisch gebied, maar dat zou ook uit een boekje te leren zijn. Dit gaat echter veel verder. De manier waarop zij mensen begeleidt en waarop ze mij ook heeft begeleid is echt meekijken naar wie ik ben, waar echt mijn trauma’s liggen, de situatie niet bagatelliseren, maar het zeer serieus nemen, het omarmen en samen met haar tot stappen komen en daar oplossingen voor te zoeken binnen mezelf, wat zij prachtig begeleidt. Dit doet zij op een manier, die uniek is voor mij. Op haar site is te zien welke stappen men kan nemen. Voor mij zijn er vele stappen genomen, zowel op energetisch gebied als op therapeutisch gebied. Ik ben zelf spiritueel actief, dus mij spreekt het spirituele heel erg aan, het energie werk in combinatie met echt effectieve traumaverwerking op de manier zoals zij dat doet. Een ieder die ik tegenkom op mijn pad stuur ik altijd naar haar door, sowieso door eigen ervaring, maar ook als collega. Ik vind haar integer, oprecht, ontiegelijk kundig en ik zou bijna zeggen: ’Altijd succes verzekerd’, maar dat zou iets te ver gaan, echter voor mij was dat wel zo. En wetende dat je met haar altijd weer een vervolgtraject kunt lopen als je weer ergens vastloopt geeft een gevoel van veiligheid. De sfeer die zij meegeeft is warm, liefdevol, kundig en doortastend. Ook werkt zij heel erg inspirerend!
Wilma

Spiritueel- en communicatie coach

Een aantal weken geleden was ik klaar om weer door een diepere laag van mijn bewustzijn te duiken. Zoals altijd heeft de Universe het beste met ons voor en regelde de mogelijkheid om bij mijn geliefde coach een traject te volgen. Middels Transpersoonlijke trauma therapie begeleidt zij volwassenen opgegroeid in disfunctionele gezinnen op zielsniveau, zodat ze zich weer veilig en blij voelen en leven vanuit hun eigen autoriteit.
Iedere week sta ik versteld van wat we opruimen en hoe anders de week erna aanvoelt en zich manifesteert. Vandaag heb ik mogen ervaren wat energetisch vergeven, bedanken en loslaten voelt. Dat gevoel dat je je huis opruimt. Schoonmaakt. Vervolgens verwent met helende geuren en bloemenkleuren. Dat je daarna op de bank ploft en geniet van de ruimte en het licht in en om je heen. Je naar de badkamer loopt om je tanden te poetsen en jezelf ontmoet in de spiegel en zegt vanuit het diepste van je hart ‘dag mooie vrouw (of man ;-)) wat ben je toch moedig, ‘ik hou van jou’ en je met een voldaan liefdevol gevoel je klaarmaakt voor de droomreis naar morgen.
Ik noem haar al bijna 10 jaar mijn engel. Vandaag noemde ik haar een parel (omdat o.a. haar kledingkleur resoneerde met de kleur van de helende energieveld van vandaag).
Even later, in de Action of all places, lacht ze mij nog even toe (zie foto).
Lieve Mirjam Otterspeer, engel, prachtige parel. Dat je nog maar heel veel mensen mag begeleiden. Het maakt de wereld vele malen mooier.
In dank en liefde,

Miranda

Voel je een klik met mij en met mijn manier van werken?

 Neem dan de stap naar de bevrijding van jouw emotionele belemmeringen!

“Het is mijn missie om getraumatiseerde, beschadigde volwassenen, opgegroeid in disfunctionele gezinnen, te begeleiden bij het opruimen van emotionele blokkades ontstaan door heftige gebeurtenissen. Ik begeleid hen op zielsniveau zonder heftige herbeleving, zodat zij zich veilig en blij voelen en leven vanuit hun eigen autoriteit.”

Waarom doe ik wat ik doe?

Mijn praktijk is ontstaan, omdat ik heb ervaren dat op maat gesneden hulp met betrekking tot de problematiek die is ontstaan als gevolg van een opvoeding door ouders met psychische problemen lastig te vinden is. De angst, de pijn en het verdriet die ik heb ervaren en die ik heb overwonnen mogen niet voor niets zijn geweest. Ik wil graag vanuit mijn ervaring, mijn deskundigheid en mijn heldere intuïtie mensen begeleiden, zodat zij ook hun angst, pijn en verdriet los kunnen laten.
Ik ben ook opgegroeid in een disfunctioneel gezin en ik ben jarenlang op zoek geweest naar de juiste hulpverlening, begrip en empathie voor mijn pijn.

Een disfunctioneel gezin is bijvoorbeeld een gezin waarin een of beide ouders psychische problemen hebben/hadden, zoals bijvoorbeeld autisme, narcisme, depressie, angstklachten, gewelddadig- of agressief gedrag etc.

Vaak hebben mijn cliënten vanuit de reguliere psychische gezondheidszorg niet de juiste en/of voldoende oplossingen gevonden voor hun problematiek, die is ontstaan door opvoeding in een disfunctioneel gezin.

Om te ontdekken dat het niet je eigen schuld is dat je met deze problematiek worstelt, maar dat het de programmering is die jij vanuit jouw opvoeding en gezinssituatie hebt meegekregen, is al een gigantische opluchting. En deze realisatie creëert een opening naar een heel ander leven als jij ermee aan de slag gaat.

Mijn eigen ervaring, opleiding, grote empathie, deskundigheid en heldere intuïtie zet ik in om jou, middels Transpersoonlijke Trauma Therapie te bevrijden van emotionele blokkades.

Mijn praktijk is officieel in 2012 ontstaan, maar ik was voor die tijd al een aantal jaar bezig met het lezen van de zielsessentie van mensen. Ik geloof er in dat bij het verhelpen van psychische problemen bij mensen ook de ziel in ogenschouw genomen mag worden en heb ervaren dat dit diep inwerkt op mensen. Dus niet alleen werken aan gedrag, gedachten, emoties en/of het lichaam, maar ook met de ziel.

Leef vrij zonder emotionele belemmeringen!