Home » Mijn blogartikelen » Relaties » Wat gebeurt er als je ECHT gezien wordt?

Wat gebeurt er als je ECHT gezien wordt?

door | 30 jul, 2017 | Relaties

Wat als jij iemand zou ontmoeten die jou ECHT ziet op het moeilijke en pijnlijke punt waar je je nu in je leven bevindt? Iemand die diep empathisch is en echt geïnteresseerd in jouw gevoelens en ervaringen?

Wist je dat alleen dat al helend kan werken?

Empathie is het verbinden met iemands ervaring zonder die ervaring te ontkrachten of er iets aan toe te voegen. Empathie is voelen wat iemand anders voelt. Diepe empathie is een ECHTE verbinding met iemand waarin gevoeld wordt wat die ander voelt. Het voelen en zien van iemands pijn is helend voor die persoon met pijn.

Deze ECHTE verbinding hebben volwassenen, die zijn opgegroeid in disfunctionele gezinnen, vaak niet ervaren. Hen is niet geleerd wat empathie is. In deze gezinnen deden hun gevoelens en ervaringen er niet toe. Ze moesten zich misschien zelfs schamen voor hun gevoelens en ervaringen.

Als je ECHT wordt gezien, dan maakt dat ook dat je je minder alleen voelt in een wereld die koud en eenzaam kan zijn.

Hoe meer je je kunt verbinden met jezelf in empathie voor jezelf en hoe meer je je kunt verbinden met het kleine meisje of de kleine jongen in jou die je was, hoe beter je jezelf kunt gaan zien.

Als je vanaf een afstand kijkt naar de jeugd die je had als kind, dan is het belangrijk met empathie, hiernaar te kijken en vol liefdevolle mildheid en complete oordeelloosheid te kijken naar het kleine kind dat je toen was. Het kan zijn dat dit heel nieuw is voor jou, omdat je op die manier nooit in verbinding en liefdevol naar dit kind hebt gekeken. Door dit te doen, kom je ook weer veel beter in verbinding met jouw volwassen zelf.

Als iemand jou ECHT ziet, dan VOEL jij je gezien! Als jij je gezien voelt, dan pas kun je jezelf goed zien en kun je jouw gevoelens voelen. Als iemand anders kan voelen wat jij voelt, dan kun jij je daarin bevestigd en gevalideerd voelen en dan is het makkelijker om jezelf te gaan zien en te gaan valideren.

Als je echt wilt helen mag je empathie gaan krijgen voor al jouw ervaringen die jij als kind had. Vooral als je als kind nooit echt bent gezien en als je nooit empathie en betrokkenheid en echte verbinding hebt ervaren.

Soms kan het ervaren van de emoties, die ontstaan doordat er eindelijk vol empathie bij stil wordt gestaan, overweldigend zijn. Het is dan soms fijner om er op een afstand naar te kijken. Door er naar te kijken op een afstand door Transpersoonlijke Traumatherapie kun jij gaan integreren wat er met jou is gebeurd zonder dat je compleet overweldigd wordt door emoties. Pijnlijke emoties aanschouwen en voor jou een aanvaardbaar onderdeel van je leven laten zijn kan moeilijk zijn, maar dit is een manier om deze vastgeraakte emoties op te ruimen.

Wil je meer weten?

Schrijf je dan in voor mijn gratis weggever door op onderstaande knop te klikken.

Blijf op de hoogte

Over mij

De angst, de pijn en het verdriet die ik heb ervaren en die ik heb overwonnen mogen niet voor niets zijn geweest. Ik ervaar grote voldoening als ik mensen mag begeleiden vanuit mijn ervaring, mijn deskundigheid en mijn heldere intuïtie, zodat zij ook hun angst, pijn en verdriet los kunnen laten.

Gerelateerde artikelen

Tweet
Share
Share
Pin3