Volg jij jouw gevoel, emoties en intuïtie?

Gevoel, emoties en intuïtie zijn hele belangrijke elementen voor een mooi leven.

Moest jij je als kind altijd aanpassen? Of pas jij je nu nog steeds altijd aan?
Als jij opgroeide in een onveilige en disfunctionele gezinssituatie dan was er waarschijnlijk geen ruimte voor jouw gevoelens, emoties en intuïtie. Als een gezinssituatie onveilig is dan gaan kinderen zich aanpassen om te overleven.
Aangepast gedrag is geen authentiek gedrag. Dit houdt in dat je als kind heel vaak emoties niet kon of mocht uiten of dat daar helemaal geen rekening mee werd gehouden. Het was niet veilig en er was geen ruimte om jezelf te zijn.

Niet gezien of gehoord zijn.
Heel vaak is er dan tijdens of vlak na een heftige gebeurtenis nooit een arm om je heen geslagen als kind en werd er bijvoorbeeld nooit aan je gevraagd: “Hoe is dit nu voor jou?” of ” Hoe voel jij je hierbij?” Kortom: je stond er alleen voor met jouw ervaringen werd niet erkend in jouw gevoelens. Dit heeft als resultaat, dat wanneer je eenmaal volwassen bent, jij de verbinding met eigen gevoelens, emoties en intuïtie compleet verloren bent. Eenmaal volwassen geworden, moet je dan opnieuw leren om in verbinding te komen met jouw eigen gevoelens, emoties en intuïtie.

Was jij zo’n kind?
Weet dan dat het weer verbinden met jouw emoties, gevoelens en intuïtie jou gaat sturen in de richting van een mooier leven!

Het is niet jouw schuld het is jouw programmering!