Home » Mijn blogartikelen » Angst » ZELFBEWUSTZIJN HEELT!

ZELFBEWUSTZIJN HEELT!

door | 3 dec, 2017 | Angst

ZELFBEWUSTZIJN HEELT!

Het is niet makkelijk om je hersenen te laten stoppen met hetgeen dat ze van nature doen, maar het is mogelijk.

Het menselijke brein is ontwikkeld om pijn te vermijden. Als je dit begrip koppelt aan een disfunctionele jeugd, waarin je werd geleerd om bang te zijn voor je eigen gevoelens, dan is het duidelijk dat veel van ons zich los koppelen van (dissociëren van) de pijn van ‘’vergeten trauma’s’’ uit onze jeugd.

Om te helen mogen we leren om in ons lichaam te blijven terwijl we ons een pijnlijk evenement herinneren of terwijl we een pijnlijke emotie voelen. Door middel van Transpersoonlijke Traumatherapie kijk je vanuit een hoger perspectief naar een pijnlijk evenement en los je de emotionele blokkade op energetisch niveau op.

Als we ons lichaam, onze gedachten en ons energetisch systeem toe staan om het trauma te integreren, dan kan de energie van dit trauma, dat zo lang in ons systeem opgesloten heeft gezeten, losgelaten worden uit ons neurologische systeem. Ons neurologisch systeem is eigenlijk een energetisch/elektrisch systeem. Je kunt jezelf zien als een wandelende energetische, elektrische toren, die bijvoorbeeld opgebrand kan raken (burn out). Door heling kun je de ‘kortsluitingen’ die zijn ontstaan in dat neurologische/energetisch/elektrische systeem resetten.

Er is moed voor nodig om naar angst, verdriet en/of pijn te kijken en om deze uit je lichaam te laten verdwijnen, omdat ons brein die angst, dat verdriet en die pijn eigenlijk meteen weg wil drukken.

Veel mensen die zich hier niet van bewust zijn reageren in hun leven nog steeds vanuit die onderdrukte pijn, angst en verdriet. Hun beslissingen in hun leven zijn daar vaak op gebaseerd, maar dat zijn ze zich niet bewust. Als je je bewust wordt van je programmering. Als je je bewust wordt van de niet functionele overtuigingen die anderen jou in jouw jeugd hebben doen geloven, dan kan je er voor kiezen om anders te gaan denken en kapitein te worden op het schip dat jouw brein is en te gaan denken WAT JIJ WILT DENKEN!

Het is mogelijk om door de juiste hoeveelheid toewijding, geduld, commitment, volharding en vasthoudendheid de automatische reacties en programmering van je brein te keren. Een gids die jou van dit alles bewust maakt en je helpt op dit pad kan heel fijn en nodig zijn, maar alleen JIJ hebt controle over hetgeen waar jij op wilt focussen, waar jij over wilt praten en over wilt denken. Om te helen wordt er van ons gevraagd om in te tunen op ons eigen lichaam.  Heling vindt ook plaats door te stoppen met buiten jezelf te zoeken naar validatie, waardering, acceptatie en zelfs liefde voor jou.

Kinderen die zijn opgegroeid in disfunctionele gezinnen zijn geprogrammeerd om te geloven dat hun geluk buiten henzelf ligt en daarom hebben ze hun gevoel voor geluk geexternaliseerd.

Totdat je je dit alles bewust bent, wacht je op iemand buiten jezelf die jou toestemming geeft om te lachen, om lief te hebben, om jezelf echt te voelen en zelfs om je gelukkig te voelen.

Als een klein kind wachten we als onbewuste volwassenen op de dag dat er iemand komt die ons vertelt dat we ‘OK’ zijn en dat we ‘goed genoeg’ zijn.

Om te helen is het nodig om onze eigen validatie te zoeken door in te tunen op en contact te maken met ons eigen lichaam en onze intuïtie.

Zelfbewust zijn verhoogt onze kans om te helen van disfunctionele programmering. Om gezonde programmering in jezelf te bestendigen, mag je oefenen in zelfbewustzijn door jezelf bijvoorbeeld elke dag af te vragen: ‘’Hoe kan ik vandaag nog bewuster zijn van mezelf?’’

Train jezelf om mensen te observeren in plaats van op ze te reageren.

Train jezelf om je bewust te worden van de natuur in plaats van deze onder te waarderen.

Train jezelf om je gevoelens te observeren in plaats van ze te negeren.

Train jezelf om je gedachten te observeren in plaats van te reageren op jouw gedachten.

Een groter zelfbewustzijn is waar we als mensheid naartoe groeien. Deze reis naar bewustzijn mag gedaan worden in complete oordeelloosheid en liefdevolle mildheid naar jezelf. Mag ik jou daarin begeleiden?

 

Blijf op de hoogte

Over mij

De angst, de pijn en het verdriet die ik heb ervaren en die ik heb overwonnen mogen niet voor niets zijn geweest. Ik ervaar grote voldoening als ik mensen mag begeleiden vanuit mijn ervaring, mijn deskundigheid en mijn heldere intuïtie, zodat zij ook hun angst, pijn en verdriet los kunnen laten.

Gerelateerde artikelen

Tweet
Share
Share
Pin